Kort väg til långa åk!

Branäs ligger 10 mil nordøst for Kongsvinger og 10 mil syd for Trysil, langs Klaraelven (Trysilelven). 20 mil fra Oslo med ca 2,5- 3 timers kjøring i forhold til kjøreforholdene. Med ny 4 felts motorvei mot Konsvinger er kjørevei og trafikk på ut- og innfartsdager en drøm sammenlignet med steder som Sjursjøen, Hafjell og Trysil.

Branas skimap 1 6 6 print 1

Alpint

I Branäs finner du både svarte nedfarter og flotte bakker selv for de som tar sin aller første tur. 33 nedfarter og 28 heiser. Her er ski i fokus, med nypreparerte løyper hver morgen. Start turen til toppen av fjellet med gondolheisen eller 4-seters ekspressheis. På toppen finner du Skandinavias største skibro som knytter sammen to topper. Den lengste bakken er 3 km lang og har en fallhøyde på 415 meter.

Du kan avslutte på afterski, i pubene eller i restaurantene på den ene aller andre siden av fjellet. Garantert spennende for store og små. Branäs har vunnet for 11 gang, prisen «beste barne og ungdomsdestinasjon» på barnsemester.se.

De fleste hyttene bygges med ski in - ski out.

Langrenn

Spenn på deg langrennskiene ved hytteveggen.
Nypreparerte skiløyper hver dag i området og lysløype på stedet. I tillegg finner man på Langberget ca 20 minutters kjøring unna, ligger noe av Sveriges fineste langrenns terreng.

Vi har også helårs skitunnel i Torsby for de aller ivrigste.

Shutterstock 247140211
Shutterstock 1156481047

Skuterkjøring

Fri skuterkjøring på leder, opplev villmarken på en helt ny måte. Bruk skuter til skibakken hvis ønskelig, eller følg skuterleder ut av området og kjør til Sälen eller Åre (hvis man vil ha en skikkelig langtur. Selv om det er fri skuterkjøring oppleves det ikke støyende eller plagsomt på destinasjonen. Det anbefales å kjøpe snøskuter lokalt slik at service kan utføres mens eier er hjemme.

Fiskevann og kanopadling

Flotte fiskevann med godt med fisk, samt Klaraelven for bading og laksefiske. Området byr på flott turterreng med
stier og sykkelmuligheter. Flott sandstrand langs Klaraelven og badekulper i fjellet. Muligheter for kanopadling.

Shutterstock 333641777

Sentral beliggenhet

Branäs ligger 10 mil nordøst for Kongsvinger og 10 mil syd for Trysil, 20 mil fra Oslo med ca 2,5- 3 timers kjøring i forhold til kjøreforholdene.

Med ny 4 felts motorvei mot Kongsvinger er kjørevei og trafikk på ut- og innfartsdager en drøm sammenlignet med steder som Sjursjøen, Hafjell og Trysil.